Project De Interieurstudio                                  Foto:Studio 137

Planten en ander ‘groen’ zijn tegenwoordig niet meer uit ons interieur weg te denken. Planten zuiveren de lucht en zorgen voor rust en balans. Kortom haal buitennaar binnen en je voelt je fijn. Dit geldt niet alleen voor thuis, maar ook voor op kantoor. Uit onderzoek is gebleken dat mensen zich prettiger voelen ineen ‘groene’ omgeving op kantoor, en daarbij beter presteren. Hoe fijn is het dan als je een interieur ‘groen’ en toch onderhoudsvrij kan inrichten? Dit kanbijvoorbeeld door een ‘groene’ moswand aan te brengen. Het mos is een opzichzelf staand mini-ecosysteem dat 100% onderhoudsvrij is. Het zuivert de lucht, het voelt heel prettig aan en het is een prachtige akoestische oplossing. Dus niet met een plantenspuit of gieter aan de slag, maar gewoon aan latenbrengen en de komende jaren van genieten. Een duurzame oplossing die ik recent voor de Raadzaal van Landsmeer heb mogen toepassen. Daarnaast heb ik nog veelmeer ‘groene’ interieursuggesties die zowel op kantoor als thuis zijn toe tepassen. Wat zou jij het liefste terug zien in jouw ideale ‘groene’ interieur?

Bron: NH Dagblad ‘mos als decoratie in raadzaal’

Voor thuis is een moswand nog aardig aan de prijs, maar er zijn genoeg anderemanieren om een prettige ‘groene’ sfeer te realiseren. Mix & Match met echte planten en kunstplanten, het mag tegenwoordig allemaal, zelfs op kantoor of in een publieke ruimte. Het gaat om het gevoel dat een ‘groen’ interieur geeft, namelijk rust en balans. En als je niet van planten houdt, kun je altijd nog voor groene wanden of groene meubels kiezen om een rustgevende uitstralingte realiseren

Een plantentuin in een vide

Project De Interieurstudio

Heb je een hoge ruimte op kantoor of thuis? Een plantentuin is dan een mooie oplossing om het interieur een ‘groene’ uitstraling te geven en daarbij heeft het een gunstig effect op de akoestiek. In de Raadzaal hebben we een houten frame met akoestisch doek bekleed en metstaalkabels aan het 6 meter hoge plafond bevestigd. Het frame is voorzien vankunstplanten die nagenoeg echt lijken. Het geeft warmte aan de ruimte en is hier ook een prachtige mistletoe voor het bruidspaar tijdens een trouw ceremoniein de Raadzaal.

Project De Interieurstudio                 

Verzamel een aantal planten in verschillendeformaten bij elkaar in een kast of op de grond. De verschillende hoogtes en formaten zorgen dat het als 1 geheel oogt. Het hoeft uiteraard niet altijd zoweelderig als op deze afbeelding, een paar planten geven al een heel mooi effect. Kies het ‘groene’ interieur waar jij je prettig bij voelt. Heb jij geen ‘groene’ vingers? Kies dan voor een mix van makkelijke planten zoals een cactus of Aloë Vera. Wil je graag een populaire plant die niet zo makkelijk goed tehouden is, kies dan voor een kunstvariant. Er zijn tegenwoordig heel veel mooie kunstplanten die bijna niet van echt te onderscheiden zijn. Ze zijn weliswaar meestal aan de prijs, maar elke keer nieuwe planten kopen is ook zonde. En je wilt een ‘groen’ interieur toch?

Een urban jungle
‘Groen’ in de slaapkamer

Project De Interieurstudio              

De slaapkamer is niet de 1e ruimte waar je aan denkt bij een ‘groen’ interieur. Toch is het aan te raden om in deslaapkamer een aantal planten toe te voegen. Planten zuiveren de lucht vanmuffe geurtjes en staan daarnaast prachtig. Komt er niet veel daglicht in jouwslaapkamer? Zorg dan voor makkelijke planten zoals een cactus, Aloë Vera of Lavendel

‘groene wanden en bloemen’

Project De interieurstudio                                   Foto: Studio 137

Voor een jaren 30 huis heb ik een kleur- en interieuradvies gegeven aan de nieuwe bewoners. Men wilde graag kleur op de wanden maar wel een rustige uitstraling waar men zich prettig voelt. Er is gekozen voor een vergrijsd groene kleur op alle wanden door de woning, zowel in de voorkamer als de erker. Dit geeft een ruimtelijk en rustgevend effect. Een paar planten erbij en je hebt ook een prachtig ‘groen’ interieur.

Hou je helemaal niet van planten maar wel van bloemen? Of wil je graag variëren en niet teveel geld uitgeven? Een bos bloemen in huis heeft ook een rustgevend effect.

‘Groene’ vingers of niet, er is altijd een ‘groen’ interieur dat bij jou past.

De Interieurstudio adviseert en helpt je bij het realiseren van jouw interieurwensen. alles gaat bij ons om ontzorgen. Wij nemen je alle zorg uit handen. Dankzij onze duidelijke communicatie weet je precies waar je aan toe bent. Bij De Interieurstudio heb je maar één aanspreekpunt. Zo weet je altijd bij wie je moet zijn. We werken samen met betrouwbare contacten. Daardoor kunnen we de gemaakte planning ook nakomen. Zo creëren we op een ontspannen manier een omgeving die bij jou past.

Jolanda Leguijt-Hibma  & Natascha Betjes