Mijn eerste herinnering aan hoe ik met interieur bezig was…
Ik was pas 4 toen ik de planten en woonaccessoires bij ons thuis een ander plekje had gegeven. Mijn moeder kwam binnen en begon te lachen …. Ze vroeg heb jij dit gedaan? 
Ik: Ja mama. 
Mijn moeder: Waarom? 
Ik: Zo staat het veel mooier en past het beter bij de bank en eettafel..  
Mijn moeder gaf me gelijk en liet de planten en accessoires staan zoals ik het had neer gezet. 
Daar is mijn passie voor Interieur begonnen en niet lang daarna begon ik ook met de meubels te schuiven… Daar was mijn moeder dan niet altijd blij mee… 


Ik herinner me nog goed dat overal waar ik kwam ik keek naar het interieur en me een beeld vormde van hoe het anders ook zou kunnen in dit huis en dat ik dan ook de kleuren en structuren in me op nam. Waar ik ook lief of was ik voelde altijd aan het behang, een muur, een kleed, gordijnen, vazen etc etc. 

De basis voor mijn kleuren kennis en creativiteit is ontstaan op de Vrije School, hier heb ik zo veel geleerd over wat kleuren voor elkaar kunnen doen, hoe ze elkaar versterken en bij elkaar horen. Maar ook heb ik hier geleerd wat kleuren met mensen doen, het verhaal achter de kleuren dus. Hierdoor en door het creatieve karakter van deze school werd mijn passie nog meer gevoed, ik genoot er enorm van. Zo hebben we met de klas een heus huis gemetseld op het schoolplein. Ook dit deel vond ik geweldig, zelf met je handen bezig zijn en iets moois maken, vanuit daar ging ik dan ook zelf met mijn slaapkamer aan de slag. Andere kleur en behang op de muur, indeling veranderen, meubels opnieuw bekleden en schilderen en zelfs uiteindelijk de stroom verleggen en wanden repareren. 

Naast creatief bezig zijn met interieur was ik vroeger ook al vaak druk met kleding maken en knutselen met stof, naald en draad. Later toen ik kinderen kreeg heb ik zelf onder andere de aankleding van de babykamer gemaakt, kruikenzakken, gordijnen, beddengoed etc etc. Zo had ik zelf in de hand hoe de kamer er uit kwam te zien, en hoefde ik niet de standaard spulletjes uit de winkels te kopen.

In mijn vrije tijd was ik eigenlijk altijd bezig met interieur, ik heb verschillende cursussen gevolgd op gebied van interieur, hielp veel vrienden en familie met interieur vragen. Ik maakte graag zelf cadeautjes, zoals dromenvangers voor babykamers of een leuk stoeltje welke ik opgeknapt had. Zo ben ik naast mijn werk altijd bezig geweest met mijn passie, ook mijn eigen huis was een plek waar ik me altijd heel erg heb uitgeleefd. Steeds weer veranderde ik de indeling, kleuren en meubels  etc. Ik wist altijd van weinig weer een leuk geheel te maken op de momenten dat ik het niet zo breed had. In deze tijd had ik ook in de gaten wat interieur met je doet, het zorgt voor rust of juist niet. Ik merkte aan mezelf dat ik me in ons huis prettig voelde maar dat ik dat bij sommige mensen mensen om ons heen dat gevoel niet.. Sterker nog ik voelde me nooit prettig in een  in een voor mij “ongezellig” huis en was dan zo blij als ik weer thuis was, ik kon me dan gelijk weer ontspannen. 

Mensen om me heen zagen mijn kwaliteiten op het gebied van interieur en het weten te creëeren van die fijne sfeer veel eerder als ik. Ze zagen iets unieks in mij. Veel mensen om me heen adviseerden me om er iets mee te gaan doen, na heel wat twijfelen ben ik in 2012 voorzichtig begonnen als interieurontwerpster. Ik was nog voorzichtig maar dat was niet nodig ik had gelijk een vliegende start. Heerlijk voelde het toen om echt iets te doen met je passie, het gaat van zelf, voelt makkelijk.. 

Dit gevoel heb ik nog steeds. Ik vind het heerlijk om bezig te zijn met interieur en om mensen te helpen om dat fijne gevoel te creëeren zodat zij zich ook heel veilig en comfortabel voelen.

Ik kan iedereen adviseren om zijn of haar passie te volgen en er je werk van te maken. Voor mij is het de beste keuze ooit geweest.